Enspiral

Toen ik voor het eerst iets over Enspiral las in 2015, vond ik het heerlijk om te ontdekken dat er mensen zijn die het helemaal anders aanpakken, die op basis van gelijkwaardigheid samenwerken aan een betere wereld. Hun manier van organiseren bleef me intrigeren en die zoektocht bracht me onder andere bij Sociocratie 3.0 en Teal for Teal. Ik ben blij dat ik in 2020 de kans kreeg om me aan te sluiten bij dit netwerk dat in Nieuw-Zeeland ontstond.

Lees het Enspiral-boek: Better work together

Art of Hosting Community

De online community calls van de Art of Hosting gemeenschap hebben mij helemaal betoverd. Een eerste reeks kwam er als antwoord op de coronacrisis, twee keer per week van midden maart tot juni. De calls waren voor mij zo waardevol dat ik graag meehelp aan het organiseren van een tweede reeks. Conversations that Matter, we hebben er meer van nodig.

Wat is the Art of Hosting Conversations that Matter? Lees mijn artikel over de opleiding die ik in 2018 volgde.

Klimaan

Burgerinitiatief op grote schaal. De stad Mechelen en de buurgemeenten, van Willebroek tot Bonheiden en van Sint-Katelijne-Waver tot Zemst. Veel mensen: met honderd kan je veel bereiken. En met tonnen ambitie: een goed jaar na de opstart in 2018 werd er al een coöperatieve vennootschap uit de grond gestampt, die indrukwekkende resultaten neerzet. Het verhaal van het ontstaan van Klimaan lees je in de blog ‘Klimaan vervelt van energiecoöperatie naar brede klimaatbeweging’. Ik was in 2020 medebestuurder van Klimaan vzw.

Andere netwerken

Ik ben ook verbonden met de Antwerpse u.lab (Theory U) community, de Teal for Teal Mechelen community, de Vlaamse Sociocratie 3.0 community, de Collective Alchemy community…